In Kalendarium, School of Management

Med anledning av den nya utbildningen Organisationsarkitekt – från process till organisation, som går av stapeln den 11-12 mars, har affärsmodellbloggen gjort en intervju med huvudlärarna Andreas Glansborg och Jenny Sjövall från Cordial Business Advisers.

Organisationsarkitekt_Andreas_Jenny

Varför behövs en utbildning i organisationsarkitektur?

”Vi tror att många känner igen sig i att jobba i företag som har haft många omorganisationer, kanske otydliga gränssnitt och en otydlig ansvarsfördelning mellan avdelningar. Arbetsdagen och kalendern är ofta fylld av möten som kanske inte alltid är så konstruktiva, och många upplever att för mycket tid läggs på att förankra beslut kors och tvärs i organisationen. Medarbetarna brinner ofta för att ta initiativ samt driva sina projekt och operativa uppgifter framgångsrikt och effektivt. En väldesignad organisationsarkitektur har potential att frigöra den positiva kraft och potential som finns i individerna och i verksamheten som helhet.” säger Andreas Glansborg.

”Vi på Cordial brinner för att hjälpa företag och verksamheter att hantera dessa utmaningar och har under årens lopp byggt upp en stor kompetens i området. De utbildningar som finns är ofta relaterade till ledarskap och medarbetarskap, och vi vill genom denna kurs ta ett större grepp kring hur man skapar en organisation som hänger ihop och frigör energi och skaparglädje hos alla” säger Jenny Sjövall.

Vad tar deltagarna med sig från utbildningen Organisationsarkitekt?

”Ambitionen är att du som går kursen vidgar dina vyer samt får med dig ett synsätt och en verktygslåda för att kunna göra mer medvetna val i designen av din organisation. Som deltagare får du förståelse för vilka organisationsdimensioner du har att skruva i, hur de förhåller sig till varandra samt praktiskt vilka personer du behöver involvera i vilka delar av metoden” menar Andreas.

”Med rätt organisationsdesign är vi övertygade om att potentialen hos medarbetare och ledare kan frigöras och därmed också företagets” avslutar Jenny.

Läs mer om utbildningen Organisationsarkitekt – från process till organisation HÄR.

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.