In Business Model Summit

Vi vill rikta ett stort och varmt TACK till talare, deltagare och partners för en fantastisk dag på Rival igår! Business Model Summit blev en energirik, inspirerande och givande dag, med en mängd olika perspektiv och exempel på innovativa affärsmodeller. Temat för dagen var “Time to tipping point” och vi kan konstatera att många branscher och företag idag står under hårt förändringstryck. Det har varit ett oerhört spännande år sett ur ett affärsmodellperspektiv, och det finns all anledning att anta att 2015 kommer att bli minst lika spännande. Under konferensen delade vi även ut Business Model Awards 2014 och vi säger stort grattis till årets vinnare!

Priset för Årets svenska affärsmodell har tilldelats Tobii Technology

Fotat för Cordial

Juryns motivering: Vinnaren av årets svenska affärsmodell uppvisar en stabil omsättningstillväxt och har skapat sig ett välkänt varumärke genom sin mission att skapa en bredare användning av sin marknadsledande teknologi inom så skilda områden som sjukvård, fordonssäkerhet, diagnostik, beteendeforskning och interaktiva spelupplevelser. Banbrytande teknologi i kombination med banbrytande affärsmodeller är ostoppbart, och vår vinnare har på ett framgångsrikt sätt lyckats leverera just den kombinationen.

Priset för Årets svenska affärsmodellutmanare har tilldelats Trialbee

BMSTrialbee

Juryns motivering: Vinnaren av årets affärsmodellutmanare söker lösningen på ett problem som vi alla någon gång, troligtvis, kommer påverkas av. Genom att innovera rekryteringsprocessen för kliniska tester av läkemedel har vinnaren potential att inte bara spara stora summor pengar åt sina kunder; affärsmodellen har också potential att förkorta utvecklingsprocessen för läkemedel – vilket kommer hela samhället till nytta.

För mer inspiration! Du som vill lära dig mer om affärsmodellen som verktyg för innovation och modern affärsutveckling kan göra det genom vår webbaserade kurs “Introduction to Business Models & Business Architecture”. Den hjälper dig att på ett enkelt och effektivt sätt fördjupa din kompetens och öka din förmåga inom området!

Läs mer om webbkursen “Introduction to Business Models & Business Architecture” här!

Följ också våra dagsaktuella affärsmodellspaningar på Twitter via @bwilloch och @CordialAB. Längre analyser, krönikor och artiklar hittar ni alltid här på Affärsmodellbloggen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.