In Kalendarium

Business Model Awards är ett pris som uppmärksammar framgångsrika affärsmodeller, och har instiftats av Cordial Business Advisers tillsammans med talangnätverket NovaAgentum och Affärsvärlden. Priset delades ut för första gången i samband med Business Model Summit 2011 och är indelat i två kategorier; årets svenska affärsmodell och årets svenska affärsmodellutmanare. Representanter från de vinnande företagen fanns på under prisceremonin på Cirkus, och berättade då att de mottagit flertalet priser de senaste åren – men aldrig tidigare uppmärksammats för hur de har lyckats bedriva sin verksamhet och designa sin affärsmodell.

Priset för årets affärsmodell mottogs av Öjje Holt, VD för Spotify i Norden

Motivering: Priset för årets bästa svenska affärsmodell har tilldelats musikföretaget Spotify. Spotify har lyckats stöpa om en bransch som länge kännetecknats av ett fåtal spelare som ägt hela värdekedjan och dessutom haft distributionsmonopol. Genom en väl exekverad affärsmodell har Spotify revolutionerat sättet som vi lyssnar på musik och möjliggjort för sina kunder att lyssna på nästan all musik, varsomhelst, närsomhelst.

Priset för årets affärsmodellutmanare mottogs av Carl Manneh, VD för Mojang

Motivering: Priset för årets bästa svenska affärsmodellutmanare har tilldelats spelutvecklarföretaget Mojang. Mojang tar sig an och utmanar dataspelsbranschen som länge dominerats av ett fåtal stora spelare genom att tidigt släppa sitt första spel online, bygga ett starkt community av spelare som varit med och både finansierat och deltagit i spelutvecklingen. Bolaget har genom en väl genomtänkt affärsmodell visat på en imponerande utveckling sedan starten.

För att se vad våra andra finalister, alla med affärsmodeller väl värda att omnämnas, har skrivit om Business Model Awards, gå in på följande länkar:

Sportwire i final om årets affärsmodell

Snabbotektet om Business Model Awards

Håll utkik! Snart öppnar vi nomineringarna för Business Model Awards 2012!

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.