In Affärsmodellbloggen

I helgen förolyckades Pontus Schultz, 40 år gammal. Han lämnar en liten familj med djup sorg efter sig med allt vad det innebär. Pontus lämnar också ett stort intellektuellt hål efter sig. Som en journalist av få vars intellektuella spänst sträckt sig hela vägen in i affärsmodellernas kärna saknar jag hans pricksäkerhet och klarsynta analyser. Det var en kapitalistisk humanist med murvelns energi och entreprenörens driv.

Jag mötte Pontus när han var vid Värnpliktsnytt och jag satt i det Värnpliktsråd han granskade. Redan då var det klart att han stod ut – inte bara för de röda byxornas skull. Men han var oförvägen, målmedveten och alltid nära till ett humordrivet skratt. Svar på tal men med en eftertänksamhet, och bakom skrattet alltid en allvarsam och noggrann eftertanke. Det är en utomordentligt inspirerande och fin Pontus som nu saknas oss.

Vi som jobbar på Cordial har haft förmånen att få samarbeta med Pontus på flera plan under de senaste åren. Han var en viktig inspirationskälla för alla de som kom till Business Model Summit både 2009 och 2010 – och han har varit en mycket uppskattad och efterfrågad föreläsare på våra kurser och seminarier.

När olyckan slår till så påminns vi om hur skört livet är. Ta vara på dagen – det är det minsta vi kan göra till minne av Pontus.

Linus Malmberg, VD Cordial Business Advisers

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.