In Affärsmodellspaning, School of Management

Av: Johanna Petersson

Värmlänning, civilingenjör och koncernchef för Nordens största bussbolag. Affärsmodellbloggen diskuterar affärsmodellens betydelse med Nobinas Ragnar Norbäck – mannen som har skapat sin egen definition av ledarskap och som är övertygad om att affärsmodellen är nyckeln till en lyckad affärsförståelse.

Allt tog sin början på Sandvik där Ragnar började sin karriär som nyexaminerad civilingenjör efter studier på Chalmers. Efter det följde arbete på bolag så som ITT, TNT Ipec, Adidas, Linjebuss, Volvo och American Express innan han 2004 tog sig an utmaningen att leda Nordens största bussbolag – Nobina.

– Min roll som vd för 7 bolag i 6 olika branscher förde med sig ett behov av att förstå varje branschlogik och skillnaderna förutsättningarna för att tjäna pengar i de olika branscherna, berättar Ragnar. 

Lösningen och modellen som lyckades visa på hur helheten i bolaget hänger ihop stavades affärsmodellen och blev ett viktigt verktyg för Ragnar. I rollen som ledare blev affärsmodellen ett sätt att knyta ihop alla delar av företaget och dra lärdom av sina erfarenheter.

– Vad som blivit uppenbart för mig de senaste 10 åren är hur avgörande affärsmodellen är för framgång. Jag har insett att när jag vänt förlustbolag till vinst så har ändring av affärs-modellen varit det viktigaste av alla åtgärder som vidtagits. Den har gjort att jag har kunnat konceptualisera min erfarenhet och gjort den begriplig.

Vad var det då som fick en vd sedan 28 år att ta till sig affärsmodellen som ett framgångsrecept och nyckel i sitt ledarskap?

– Det allra viktigaste är insikten kring affärsmodellens betydelse är för att få ett överskott på sin verksamhet. Samma bolag med olika affärsmodeller får helt olika utveckling. Affärsmodellens struktur ger alla en möjlighet att dels gå igenom sin egen affärsmodell och göra alternativa scenarion. Utan den strukturen blir det för mycket tyckanden och gissningar.

Genom åren har han funderat mycket kring vad som utmärker en framgångsrik chef och ledare. Funderingarna har i sin tur lett till att Ragnar har skapat en egen definition av ledarskap som han även föreläser kring. Men teori i all ära – hur gör man för att lyckas praktisera sina egna teorier? Och vad utmärker egentligen ett framgångsrikt ledarskap?

– Jag är övertygad om att rätt ledare för rätt arbetsteam ger större effekt än alla andra åtgärder. Det stora misstaget som företag i allmänhet gör är att värdera ledarens specialistkompetens istället för dennes förmåga att få andra att nå sina mål. Utväxlingen i att en bra ledare får 10 medarbetare att nå 10% högre mål slår allt vad den ledaren i övrigt uppnår.

ragnar norbäck

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.