In Affärsmodellspaning, Kalendarium, School of Management

Affärsmodellbloggen har intervjuat Lars Mårtensson, huvudlärare för Cordials nya utbildning Affärsinriktad EA som börjar i september 2013.

Varför behövs en utbildning kring affärsinriktad EA?

Cordial homepage– Allt som oftast handlar EA om IT-relaterade frågeställningar när det egentligen helt naturligt borde handla om helheten, dvs allt från verksamhetens strategiska inriktning till de möjliggörande strukturerna. Och det är det vi kallar för affärsinriktad enterprisearkitektur.

– Det krävs att EA-arkitekterna förses med en verktygslåda för att få möjlighet att vara i dialogen kring utformningen av den strategiska inriktningen för att hjälpa ledningen att analysera konsekvenserna av den önskade förflyttningen.

– Och vilka är då de möjliggörande strukturerna? Jo, affärsmodellen, processer, organisation, styrningsmodell, informationsstruktur och IT.

Vad kan vi förvänta oss av kursen?

– Man kan förvänta sig att få en praktisk metod och verktyg för utformning av de möjliggörande strukturerna baserat på verksamhetens strategiska inriktning. Man får även en djup kunskap kring ett ramverk där alla delar hänger ihop hela vägen från strategi till struktur.

Vad tar deltagarna med sig från utbildningen?

– De får med sig en djup förståelse för metodramverket och en ökad förmåga att analysera och ta diskussionen med ledningen. Man kan säga att det är dörröppnare in till ledningsrummet för att kunna ta den nödvändiga strategiska dialogen och hjälpa till att ta fram nödvändiga lösningar.

– Det som är helt unikt med den här utbildningen är att den lär ut hur det rent praktiskt går till och hänger ihop på helheten, från strategi, affärsmodell och organisation, i ett komplett Enterprise ramverk.

Låter det spännande? Läs mer om utbildningen Affärsinriktad Enterprise Arkitekt HÄR.

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.