In Cordial Ski Club

Personlig utveckling är endast möjlig på gränsen till, eller strax utanför, den egna komfortzonen. Som managementrådgivare är vi på Cordial medvetna om detta och har tagit initiativ och etablerat Cordial Ski Club för att erbjuda en arena för utveckling av individer och team. Offpistskidåkning och alpinism kräver planering och ledarskap samtidigt som det erbjuder såväl mentala som fysiska utmaningar, både för enskilda personer och för gruppen som helhet. Det gör skidåkning till mer än bara en sport eller fritidssysselsättning; med rätt förutsättningar är det en katalysator för utveckling av individen, teamet som individerna utgör och det ledarskap som måste axlas för att föra gruppen i rätt riktning.

Andermatt      Andermatt

En givande utveckling av gruppen och dess medverkande förutsätter att varje individ har möjlighet att utmana sin egen komfortzon i en säker miljö. Inför den resa som Cordial Ski Club nyligen genomförde stod våra vänner och guider Mattias Erlandsson och Mike Wright för en stor del av planeringen som möjliggjorde en säker men ändå utmanande miljö. Baserat på de senaste veckornas väder och vind föll deras val av arena på bergen runt den schweiziska byn Andermatt, som utöver en snörik terräng bjöd på strålande solsken.

Andermatt

Andermatt

När man agerar på gränsen till sin komfortzon, oavsett om det på berget eller på jobbet, tvingas man ovillkorligen att möta och hantera sin egen rädsla. Ledordet som genomsyrade den skidåkning vi upplevde under resan – och som hjälpte oss hantera vår rädsla – var medvetenhet. Genom att medvetandegöra hur vi tänker, vad vi känner och hur vi agerar i en situation där vi känner oss utmanade eller rädda kan vi bryta det negativa mönstret som hindrar oss och istället fokusera på de tankar, känslor och vad vi aktivt kan göra med kroppen som hjälper oss hantera en given situation.

Andermatt      Andermatt

Att dämpa de beteenden som är skadliga för de mål som vi vill uppnå och förstärka de beteenden som hjälper oss bemästra en situation är ett generiskt tankesätt som går att tillämpa överallt, inte minst i näringslivet. När man vistas i bergen får man direkt feedback på sitt agerande, ledarskap och beslutsfattande till skillnad från i näringslivet, där det ibland kan dröja flera år innan man vet om ett beslut var rätt eller fel. Det gör bergen till en högt värderad träningsarena för oss i Cordial Ski Club, som vi med glädje kommer dela med våra vänner framöver – precis som under årets resa till Andermatt.

Andermatt

Andermatt

Recommended Posts
Comments
  • Andreas Sjöblom
    Svara

    Planeras det för någon fortsättning av Cordial Ski Club, någon ny resa?

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.