In Affärsmodellbloggen

Nu när sommarvärmen har anlänt på allvar och semester hägrar för de flesta endast ett par veckor bort kan det tyckas märkligt att rikta blicken mot hösten. Men med så mycket spännande som händer på andra sidan sommaren kan vi inte låta bli att presentera följande samarbeten som Cordial kommer vara engagerade i under hösten:

S.Growth samarbetar med Cordial för att utveckla Stockholms nästa super-startup

Cordial kommer under hösten att, tillsammans med fem andra samarbetspartners till S.Growth, hjälpa till att utveckla det bolag som blir utvalt i S.Growth Accelerator. Acceleratorn är ett 12-veckorsprogram med syfte att hjälpa startup-bolag att ta sin produkt eller tjänst till marknaden och samtidigt säkra kapital för nästa utvecklingsfas.

Cordial kommer att stötta med affärsmodellsanalys- och innovation under de tolv veckorna medan bolaget får hjälp med allt från kontorsplatser till produktutveckling till branding av fem andra samarbetspartners; ImpactHubPeoplePeopleCuramandoFrontier och Serendipity Communications. Sista ansökningsdatum för den första rundan av S.Growth Accelerator är 27 juni och uppstart av programmet är 18 augusti. Läs mer om S.Growth Accelerator eller skicka in din ansökan HÄR.

Affärsmodellbloggen kommer givetvis med spänning följa processen och återkomma till utvecklingen av bolaget under hösten!

Cordial och Nova samarbetar i Business Model Awards

Den 20 november arrangerar Codial för sjätte året i rad affärsutvecklingskonferensen Business Model Summit, denna gång på hotell Rival i Stockholm. Ett stående inslag under konferensen är tävlingen Business Model Awards där ett antal nominerade bolag tävlar om att ta hem priset i två olika kategorier; Årets affärsmodell och Årets affärsmodellutmanare. Idén med tävlingen är att lyfta fram och uppmärksamma innovativa och väl exekverade affärsmodeller som en källa för inspiration för affärsutveckling.

För att utse vinnarna i tävlingen har vi på Cordial valt att tillämpa en något omvänd logik. Istället för att låta näringslivets redan etablerade profiler värdera tävlingsbidragen sätter vi, tillsammans med Nova 100, ihop en jury bestående av toppstudenter från svenska- och ibland utländska universitet. Idén är enkel: morgondagens näringslivsprofiler skall utse morgondagens affärsmodeller. I skrivandets stund pågår uttagningarna av de studenter som under hösten kommer bilda ett juryteam, genomgå utbildning hos oss på Cordial och driva processen som i slutändan kommer ge oss två vinnare i Business Model Awards 2014.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.