In Affärsmodellbloggen

För att möta en ökad efterfrågan på mer flexibla, kostnadseffektiva och internationellt tillgängliga utbildningskoncept så lanserar nu Cordial webbaserad utbildning på en helt ny teknisk plattform.

Vi ställde några frågor till Christian Helgesson, ansvarig för Cordial Business Academy, om bakgrunden till detta utvecklingssteg.

Varför lanserar Cordial webbaserad utbildning?
– För oss har denna utveckling varit helt kunddriven. Allt fler stora internationella bolag lyfter fram affärsarkitektur och affärsmodeller som strategiskt viktiga kompetensområden globalt. För att möjliggöra utrullning av massiva kompetensutvecklingsinsatser var det nödvändigt för oss att hitta en flexibel, kostnadseffektiv och internationellt gångbar lösning.

– Vi vill också förstärka och variera pedagogiken i våra öppna utbildningsprogram. Vissa delar av våra längre utbildningsprogram gör sig bäst i en klassrumssituation, men vissa delar kan med fördel tillgängliggöras som instudering innan eller mellan de lärarledda blocken.

– Ytterligare ett skäl bakom denna utveckling är organisationer som driver större projekt- eller programinitiativ. I många fall finner vi ett par, eller en handfull personer, i projekt- eller programledningen som har en gemensam syn på affärsutvecklingsprocessen, på hur spelplanen ser ut, ett gemensamt språkbruk och gemensamma verktyg. Men för att få full utväxling i utvecklingsarbetet behövs ofta en kompetensutvecklingsinsats för att ge alla medlemmar i projekt- eller programgruppen, ibland upp till 100-150 personer, en grundläggande förståelse för de ramverk, metoder och verktyg som kommer att användas. Då är webbaserad utbildning oerhört effektivt.

Hur ser det webbaserade utbudet ut idag?
– Vi har börjat med att skapa en grundkurs i affärsmodeller och affärsarkitektur eftersom det var inom detta kompetensområde som den initiala efterfrågan var som störst. Men vi är på gång med fler webbaserade utbildningar inom affärsutvecklingsområdet och befinner oss just nu i produktion. Vi räknar med att lansera fler kurser under första kvartalet nästa år.

Vad har ni valt för format, och kör ni bara på engelska?
– Vi har studerat webbaserad utbildning i 1-2 år, funderat och testat fram och tillbaka hur vi vill ha det. Utgångspunkten har varit att fånga den starka dynamik och energi som finns i de lärarledda utbildningarna. Därför har vi valt att filma våra lärare och här har Linus Malmberg och Björn-Erik Willoch, som är huvudlärare på Introduction to Business Models and Business Architecture, gjort en helt fantastisk insats.

– Vad gäller språk så kör vi bara engelska i webbdelarna. Skälet till detta är att vi allmänt märker en allt större internationell efterfrågan, och de svenska företagen har en ökad internationell exponering, det är få medelstora eller stora företag som idag har en helt igenom svensk verksamhet. Men de öppna instruktörsledda kurserna går självklart fortfarande på svenska och i de fall vi kör instruktörsledda kurser företagsinternt så är språk valfritt.

Hur har mottagandet för den webbaserade kursen varit?
Helt fantastiskt! Vi har redan, efter bara ett par veckor, närmare 250 användare och de första utvärderingarna pekar på ett genomsnittligt betyg på 4,5 där 5 är högsta möjliga betyg. Och all teknik har fungerat precis som den ska, såväl webbkursen i sig som den bakomliggande strukturen med webbutik, betalningslösning och anmälningsfunktion och så vidare.

Fram till den 12 december så erbjuder Cordial en 25 % introduktionsrabatt på den webbaserade kursen Introduction to Business Models & Business Architecture. Mer information om kursen och länk till registrering finner du här.

Du anger coupon code wbl3 för att erhålla premiärrabatten!

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.