In Business Model Finance

En av talarna på Business Model Finance som äger rum på Nalen den 26 mars är Tinks VD Daniel Kjellén. Som en uppvärmning inför konferensen har vi bett honom svara på tre frågor om Tink och bolagets framtida planer. Konversationen följer här nedan:

Affärsmodellbloggen: Tink har en position som visuellt verktyg mellan bankerna och kunderna. Vilka möjligheter ger detta och hur har Tink gjort för att möta de utmaningar positionen medför?

Daniel: Vi ser en väldigt stor potential. Vi har möjligheten att erbjuda människor att samla ekonomisk data från flera olika leverantörer på ett ställe. Vi har dessutom fördelen att kunna fokusera på att bearbeta och förädla data och på så sätt erbjuda en ny tjänst som ger användaren stor nytta. Den stora utmaningen ligger i att se till att vi håller fortsatt hög kvalitet på databearbetning och vi kan lyfta fram värdefull information till användarna.

Affärsmodellbloggen: Den digitala utvecklingen går allt snabbare. Hur har Tink förberett sig för att tillvarata den nya teknologi som hela tiden utvecklas för att möta framtidens snabbt skiftande kundbehov?

Daniel: Tink har fördelen av att vara ett litet bolag som är snabbrörliga. Det ligger i vår natur att alltid vara i framkant med ny teknologi och kunna utveckla tjänsten tillsammans med våra användare. Det är viktigt för oss att rekrytera människor med olika bakgrunder som är lyhörda, teknikintresserade och vill driva förändring.

Affärsmodellbloggen: För att kunderna skall använda sin personliga kod för att ansluta sin bank till Tink krävs ett stort förtroende. Vad är Tinks strategi för att bygga förtroende bland sina kunder?

Daniel: Säkerhet är alltid ett prioriterat område för oss och vi använder oss av samma säkerhetslösningar som världens ledande banker. Vi har klara säkerhetsrutiner och försöker vara så tydliga och transparenta som vi någonsin kan då det kommer till hur vi hanterar data. 

Om du är intresserad av att veta mer om Business Model Finance 2014 finner du mer information om konferensen och anmälan HÄR.

 

 

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.