In Affärsmodellen, Business Model Summit

Under gårdagen tillkännagavs årets vinnare av Business Model Awards på  Nalen i Stockholm i samband med Business Model Summit 2013. Det är ett pris som uppmärksammar framgångsrika affärsmodeller, och har instiftats av Cordial Business Advisers tillsammans med talangnätverket Nova och Affärsvärlden. Priset är indelat i två kategorier; årets svenska affärsmodell och årets svenska affärsmodellutmanare.

Årets svenska affärsmodell 2013 – Klarna

Genom en mycket stark exekvering har Klarna uppvisat en kraftig tillväxt och har på bara några år blivit en dominant aktör på den svenska marknaden för betallösningar på nätet. Företagets framfart på marknaden har genererat stor medial uppmärksamhet och visat hur man på riktigt innoverar en bransch genom att skapa en blå ocean.

Nyckeln till företagets framgång har legat i att man har lyckats identifiera flera kritiska behov hos e‐handlare, och genom sin tjänst underlättat såväl administration som finansiell risk för dessa.

Årets vinnare fortsätter att förenkla och höja säkerheten för samtliga parter inom den svenska e-­handeln genom att ständigt utveckla och utöka sitt värdeerbjudande vilket borgar för en fortsatt tillväxt såväl inom Sverige som internationellt.

Vi säger stort GRATTIS till årets svenska affärsmodell – KLARNA!

Årets svenska affärsmodellutmanare 2013 – Meganews

Genom en innovativt designad affärsmodell har Meganews lyckats ändra på den traditionella distributionslogiken i en hårt pressad bransch. Med ett stort utbud av tidningar och ”printing-on-demand” har de lyckats skapa en kundanpassad och miljövänlig tidningstjänst i tidens tecken.

Tjänsten är ännu i sin linda, men den positiva respons som följt i spåren av dess lansering tyder på att den har all potential att revolutionera tidningsdistributionen – i Sverige och i världen.

Genom framgångsrika avtal med leverantörer, tillgång till ett globalt distributionsnät och ett genomtänkt värdeerbjudande vill företaget förverkliga sin vision om att säkra den fysiska tidskriftens fortlevnad.

Vi säger stort GRATTIS till årets svenska affärsmodellutmanare – Meganews!

Recent Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.