Grafisk Facilitering

1-dags Fokusutbildning online!

Grafisk Facilitering

Fokusutbildning online!

Cordial erbjuder en efterfrågad utbildning på temat grafisk facilitering. Du lär dig hur du förtydligar ditt budskap och därmed ökar förutsättningarna för samsyn, förståelse och framgångsrik förändring.

Jeff Bezos, grundare och CEO på Amazon har bannlyst Power Points och bullet points i sina möten. Han tror på narrativ storytelling och visualisering som ett bättre och mer kraftfullt sätt att arbeta med kommunikation och dialog på – i syfte att skapa samsyn och förståelse – och för att öka förutsättningarna att nå våra mål. Modern forskning visar att Jeff Bezos tänker rätt.

“Bullets don’t inspire. Stories do.”

När tempot är högt och enorma mängder information behöver hanteras varje dag, på olika sätt och i olika kanaler, måste vi bli bättre på att möta, kommunicera och dela information med varandra. Vi behöver använda oss av effektiva metoder för kommunikation som fungerar i vår tid och vårt samhälle.

Därför ska du arbeta med grafisk facilitering
→ Genom att arbeta med grafisk facilitering undviker du att sitta i möten med känslan av att mötesdeltagarna pratar helt olika språk.

→ Du får verktyg för att skapa en gemensam förståelse för vart verksamheten befinner sig, målet med resan och vilka steg som ska leda till slutdestinationen.

→ Grafisk facilitering ökar känslan av tillit och trygghet både i arbetsgruppen och under möten, vilket i sin tur leder till att fler vågar dela med sig och lyfta fram sina idéer och tankar. Det är med andra ord ett mer effektivt sätt att fånga den kollektiva intelligensen på!

Grafisk Facilitering

6 900 SEK ex. moms

27 maj 2021

Boka nu

Under utbildningsdagarna får du fördjupad kunskap om:

Konsten att förenkla och förtydliga information och effektivt förmedla en helhetsbild och/eller vision

Hur du skapar en inspirerande och överskådlig visuell struktur för exempelvis processer

Styrkan och fördelarna med att använda visuell kommunikation och grafisk facilitering

Hur du skapar dialogdrivna, kommunikativa och effektiva möten

Verktyg, metod och mallar för att arbeta med grafisk facilitering

Sagt av tidigare deltagare:

Under kort tid och med enkla, proffsiga medel lyckades Terese få deltagarna att få upp ögonen för grafisk facilitering. En målgrupp som annars är väldigt van med Power Points och Keynotes.

Jag personligen tar med mig en tankeväckare och inspiration till att börja kommunicera saker som budget och resultat genom grafisk facilitering och symboler för att få fram essensen både enklare och mer lättförståelig.”

/ KLARA KVIBERG
Byråchef
Britny

”Terese är en fantastiskt inspirerande person som på ett ödmjukt och stilfullt sätt har förmågan att fånga det i bild, som man själv knappt kan förklara.

Hennes förståelse för olika typer av processer och situationer, kombinerat med kreativa och konkreta förslag gör det väldigt lustfyllt att arbeta tillsammans med henne. Jag kan varmt rekommendera ett samarbete med Terese!”

/ LOUISE KÖSTER
Marknads- och kommunikationsansvarig
Erfator Projektledning AB

Upplägg

Under utbildningsdagen varvar vi teoretiska pass med praktiska övningar och diskussioner.

Pris

6 900 SEK exkl. moms inkl. digital dokumentation och material under kursen

Plats

Vårens kurstillfälle kommer att ges online och vår erfarna kursledare Terese guidar dig genom både teori och praktiska övningar under dagen.

Material & utrustning

Du behöver en dator med tillgång till internet och möjlighet att både sända och ta emot ljud och bild. Om du behöver hjälp med uppsättning är du välkommen att kontakta oss några dagar på förhand så guidar vi dig till hur du gör.

Några dagar före kursstart får du också det material som du behöver under kursen hemskickat till dig. Allt för att du ska kunna följa med på samma sätt som om du vore på plats.

Praktisk information

Datum

27 maj 2021

Utbildningen pågår mellan 09:00 – 17:00 under en dag.

Språk

Svenska

Plats

Online – Du behöver en dator med tillgång till internet samt möjlighet att både ta emot och sända bild och ljud. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp.

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till dig som i din yrkesroll leder olika former av möten och driver förändringsinitiativ och transformationer.

Kursledare:
Terese Ellnestam

Vill du veta mer om Terese och vilka tjänster vi erbjuder inom området Grafisk Facilitering?

Läs mer här

Lärare
  • Terese Ellnestam

    Cordials Visual Practitioner, Terese Ellnestam, har många års erfarenhet i rollerna Graphic Recorder, grafisk facilitator och strategisk rådgivare inom visuell kommunikation. Hon arbetar tillsammans med kunder inom många olika branscher, exempelvis FNs Utvecklingsprogram, Chalmers, Arbetsmiljöverket, Länsförsäkringar, Rädda Barnen och Scania.

Kontakt

Kontakta oss

För frågor eller särskilda krav, tveka inte att kontakta oss.

Bokningsvillkor

Anmälan till Cordial Business Learnings utbildningar, evenemang och seminarier är bindande. Vi återbetalar inte din avgift. Om du inte kan delta i en utbildning, på ett evenemang eller ett seminarium som du har anmält dig till kan du överföra din plats till en kollega eller att skjuta upp ditt deltagande till en kommande omgång av motsvarande utbildning, evenemang eller seminarium.

Vi förbehåller oss rätten att avboka ett program, kurs, seminarium, frukost eller liknande vid lågt antal deltagare. Observera att erbjudanden och rabatter för våra aktiviteter inte kan kombineras.

Alla våra utbildningar och evenemang kan betalas via faktura. Betalningsvillkor är 10 dagar. Vänligen ange fullständig faktureringsadress vid anmälan till en utbildning.

För kortbetalning använder vi Stripe.

Betalning med Swish via nummer 123 032 2255. Vid användning av Swish måste du ange ditt namn i betalningen.