/Karriär

Att jobba som rådgivare på Cordial/

I samband med att jag pluggade min masterutbildning i Uppsala gavs jag möjlighet att genomföra min praktikperiod på Cordial under hösten 2014. Under våren 2015 var studierna klara och i augusti fick jag fast jobb vilket var fantastiskt kul.

Det är ett högt tempo här, snabba cykler, allt realiseras väldigt snabbt, vilket är en stor kontrast mot skolan. Jag gillar verkligen det höga tempot, de dagarna när man har mycket att göra är de bästa dagarna. Det är fascinerande att ta steget från skolan till näringslivet. Det teoretiska vi har med oss stämmer inte alltid med de praktiska erfarenheterna vi får i konsultlivet. Men det är intressant att varje dag samla på sig nytt kunnande och utvecklas i nya uppdrag med en senior rådgivare på armlängds avstånd. Vi får även arbeta mycket självständigt. Kommer man på en idé så får man mandat att utveckla den, vilket är spännande.

Jag hoppas vara kvar här, om några år har jag lärt mig ännu mer, har förhoppningsvis en annan titel, och kan se tillbaka på en brant utvecklingskurva.

/Gustav Ronéus, Consultant

Jag pluggade industriell ekonomi i Lund och efter examen 2015 började jag leta efter något inom konsult- världen. Via studentnätverket Nova 100 kom jag i kontakt med Cordial. Jag tyckte verkligen att de stod ut jämfört med andra konsulter. Deras syn på a ärsar- kitektur var intressant. Jag hade inte sett någon annan som tittade på alla olika delar i a ären på det sätt som Cordial gjorde.

Jag började jobba här under sensommaren och min titel är rådgivare. Det var fascinerande hur snabbt man kom in i uppdragen. Jag hade varit en kvart på kontoret när jag ck min första uppgift i knät. Jag var också imponerad av det stöd som de erfarna rådgivarna gav, att de hade möjlighet rycka in även om arbetsbelastningen ofta är hög. Man arbetar i team och känner sig trygg med det stöd som teamet ger.

Om fem år hoppas jag att jag är projektledare här på Cordial och att jag jobbar med de utvecklade analysverktyg och modeller vi har med fokus på genomförandekraft.

/Jonathan Bratel,  Senior Consultant 

 

Jag hade varit ute några år i arbetslivet innan jag kom till Cordial. Jag jobbade på en bank med deras olika innehav och hade sett konsultlivet från köpar- sidan. Ganska tidigt hade jag bestämt mig för att inte söka mig till något av de stora konsultbolagen.

Jag gillar att jobba i nära sammanhang där besluten är snabba och det inte är så stelbent.

Jag hittade Cordials hemsida och tilltalades av det intryck den gav, professionellt och samtidigt ödmjukt. Jag kan bara säga att det intrycket har förstärkts sedan jag kom hit i maj 2015. Det är också mer av entreprenör- sanda än vad jag trodde, vilket jag uppskattar.

Det är roligt att arbeta i team. Periodvis får man lägga in en extra växel. Men man måste också lära sig att
ta det lugnt mellan varven. Vilket kan vara svårt, för jag brinner verkligen för det vi gör.

Det som sticker ut med Cordial är att vi tillför mer än bara goda råd. Vi hjälper kunden i genomförande- processen. Resultatet är summan av lösningen och individens acceptans för den. Det spelar ju ingen roll hur bra lösningen är om medarbetarna inte vill implementera den. Företaget är ju individerna.

Jag hoppas kunna få mer ansvar om några år och bygga upp en katalog i huvudet med erfarenheter. Varje nytt uppdrag lär mig nya sätt att hitta lösningar.

/Joo Sundström, Manager

[product_category per_page=”4″ columns=”4″ orderby=”rand” order=”” category=”oppna-program”]