In Kalendarium

Hur identifierar man om ett företag har potential? Vilka möjligheter finns att utveckla och innovera ett bolag för att bli bäst i klassen eller rent av unikt? Hur utvärderar man ett företag som har lyckats och lär av det? För att bottna frågor som dessa måste man enligt författaren och entreprenören Dan Pallotta ”Stop thinking outside the box”, och istället först förstå boxens exakta parametrar innan man blickar utanför och omprövar sitt paradigm.

Med Business Model Awards vill vi vända på logiken i hur årets bästa företag, entreprenörer eller idéer utses. Istället för att bemanna en jury med äldre, erfarna näringslivsprofiler låter vi morgondagens ledare, dvs Sveriges toppstudenter och talanger,  sitta i juryn och vara med och utse morgondagens mest konkurrenskraftiga svenska affärsmodeller. Genom att ge studenterna en god förståelse för hur man analyserar en affärsmodell i kombination med deras driv och nyfikenhet kan vi bryta traditionella mönster och skapa utrymme för nytänkande.

Med detta som bakgrund har en jury bestående av ett fåtal utvalda topptalanger under hösten analyserat ett stort antal nominerade affärsmodeller. Analysen har beaktat fyra huvudområden:

1)   Affärsmodellsinnovation – hur affärsmodellen har innoverats och hur nyskapande man är jämfört med branschen

2)   Marknadspåverkan – hur innovationen har påverkat marknaden och kundernas beteende

3)   Exekvering – hur affärsmodellen finansiellt har presterat

4)   Exponering – vilken ”buzz” på marknaden affärsmodellen har skapat

Efter en gedigen kvalitativ och kvantitativ analys kombinerat med en professionell bedömning har antalet nominerade bolag reducerats till två vinnare, årets affärsmodell och årets affärsmodellsutmanare!

Är du nyfiken på vilka affärsmodeller som vann? Varmt välkommen till Business Model Summit 2011, ett av Sveriges största publika event inom strategisk affärsutveckling, där du förutom att få lyssna till riktiga innovatörer kan få möjlighet att mingla med morgondagens ledare!

Business Model Summit 2011 går av stapeln den 23 november och är en heldagsupplevelse för dig som brinner för affärsutveckling – och en energiinjektion för företag som vill säkerställa en tätposition på sina respektive marknader! För mer information och anmälan gå in på: http://www.businessmodelsummit.com/

Recommended Posts

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.