Cordial Icons White Rgb Pencil T

Grafisk facilitering.

Högre effektivitet och bättre förutsättningar

För att lyckas i sitt transformationsarbete krävs gemensam förståelse för vart vi befinner oss, målet med resan och vilka steg som ska ta oss till slutdestinationen. Med hjälp av Grafisk facilitering förtydligas budskapet och förutsättningarna till en lyckad transformationsresa ökar markant.

Möt Cordials Visual Practitioner

Terese Ellnestam Visual Practitioner på Cordial. Som Visual Practitioner kan man inneha flera roller, exempelvis Graphic Recorder, budskapsillustratör, grafisk facilitator och kursledare.

Terese samarbetar med kunder i väldigt många olika branscher. Exempel på kunder är FNs Utvecklingsprogram, Konungens stiftelse Ungt Ledarskap, Chalmers, Arbetsmiljöverket, Coca-Cola, Rädda Barnen och Scania. Det kan även konferensarrangörer såsom “UXOpen” (mjukvaruutveckling), Faciliteringsdagarna (för alla som leder möten i någon form) och branschkonferenser (exempelvis Apotek) för att nämna några.

Terese är också en aktiv medlem i det internationella nätverk som finns för Visual Practitioners. Tillsammans andra europeiska Graphic Recorders har Terese varit med och skapat ett nytt europeiskt nätverk, European Forum of Visual Practitioners, (EFVP) som från 2018 och framåt ska bidra till att stärka utvecklingen inom Graphic Recording och Visual Practice i Europa. Terese sitter sedan sommaren 2018 i styrelsen för detta nätverk.

Vill du veta mer om vad det innebär att vara Visual Practitioner? Är du nyfiken på att veta vad som krävs? Titta gärna in på Inspirationssidan alternativt någon av de andra sidorna som beskriver de tjänster som Cordial erbjuder dig.

Terese Ellnestam
Telefon: 08 723 87 00 / 0720 26 95 51
terese.ellnestam@cordial.se

Det här säger andra

“Terese var med under en konferens som jag anordnade. Cirka 1000 deltagare, de högsta cheferna inom organisationen och Terese lyckades verkligen med att fånga det som var viktigt under dagen. Hon illustrerade budskapen på ett finurligt och tydligt sätt och vi återanvände en del av illustrationerna för att göra en tavla i efterhand. Jag rekommenderar varmt Terese och ni får gärna höra av er om ni vill ha referenser.”

Anki Frécon
Event producer and moderator
Kagan Meetings AB

”Det var väldigt kul, kreativt och konstruktivt att ha med Terese som graphic recorder vid uppstartsmötet för vårt projekt. Terese var väldigt proffsig i sitt bemötande och agerande – från planerande förberedelsesamtal till signerat verk. Under dagens gång kunde vi följa vårt samtal också i grafisk form, och det hjälpte oss att återkoppla till sådant som sagts tidigare. I efterhand har vi något vi kan peka tillbaka på och minnas det som vi pratat om. Jag kan varmt rekommendera Terese och vill gärna använda hennes tjänster mer i vår organisation framöver.

Terese hjälpte oss att måla en gemensam bild av det vi diskuterade under vår workshop. Det var precis den kreativa touch vi behövde i projektstarten.”

Ola Nilsson
Projektledare
Forum för levande historia

“Att arbeta med Terese innebär att man har en spännande kollega med sig med två spetskompetenser. Den ena är hennes analytiska förmåga att kunna formulera det väsentliga i en diskussion eller uppgift. Den andra är att samtidigt kunna visualisera detta på ett sätt så det blir väldigt lätt för vem som helst att förstå. Terese förtydligar och förenklar kundens kommunikation på ett riktigt roligt sätt.

Dessutom hjälper hon de som vill att utveckla sina egna tecknings- och textnings-förmågor så att även vi klarar av att kommunicera på ett ännu tydligare sätt. Våga anlita henne när ni behöver, det kommer ni inte att ångra!”

Per Dohlwitz
CEO & Founder
Moderna Kompetenser Sverige AB

“Jag har vid flera tillfällen engagerat Terese som Graphic recorder, både operativt i workshop och som lärare/Visual Coach. Terese har ett mycket pedagogiskt och inbjudande arbetssätt som i kombination med stora och ständigt utvecklande kunskaper som Graphic recorder ger ett gott samarbete med mycket bra resultat.”

Peter Gabrielsson
FMV

“När jag träffade Terese första gången visste jag inte vad Graphic Recording var. Nu är det givet för mig att man ska använda Grafant och Graphic Recording för att visualisera, förstärka, tydligöra och kommunicera ett budskap eller facilitera en workshop.

När man jobbar med Terese ska man vara redo för en del aha-upplevelser. Hon lyssnar med både ögon och öron och har den fantastiska förmågan att förvandla spretig information till budskap och kunskap med bara några penseldrag.

Terese är professionell, kunnig, inspirerande, ödmjuk och det är framför allt roligt och givande att jobba med henne. Om ni inte haft kontakt med Terese och Graphic Recording än, så har ni något spännande att se fram emot till! Tveka inte att kontakta mig i fall ni har frågor.”

Yordanka Terziyska
Solution Manager at NetEnt

”Under kort tid och med enkla, proffsiga medel lyckades Terese få deltagarna att få upp ögonen för grafisk facilitering. En målgrupp som annars är väldigt van med Power Points och Keynotes.

Jag personligen tar med mig en tankeväckare och inspiration till att börja kommunicera saker som budget och resultat genom grafisk facilitering och symboler för att få fram essensen både enklare och mer lättförståelig.”

Klara Kviberg
Byråchef Britny