/Business Model Awards

→ Årets Affärsmodell 2017

Storytel har snabbt tagit en stark position på en i grunden mycket mogen marknad och har i dag en halv miljon betalande prenumeranter. Produkten utgörs av en digital plattform som ger kunderna tillgång till ett fantastiskt utbud av kunskap och underhållning i ett format som snabbt vunnit mångas hjärta – och öron.

Med en ät så mycket du vill-modell, innehåll på flera språk och en positiv användarupplevelse har vinnaren banat väg för ett breddat sätt att ta till sig litteratur. Genom nytänkande och med en förståelse för kundernas behov har de lyckats med det många trodde var omöjligt. Årets svenska affärsmodell 2o17 har på ett övertygande sätt och med stor ambition visat att gammal inte alls är äldst.

Tidigare vinnare i Årets affärsmodell

→ Årets Affärsmodellutmanare 2017

Natural Cycles har moderniserat en i de flesta avseenden gammalmodig bransch. På ett begåvat sätt utnyttjar bolaget kraften i den digitala tekniken och låter användaren återta kontrollen över sin egen kropp. Vinnaren har lyckats hitta en verkligt samtida metod att dra nytta av stora datamängder och kombinera dessa med maskininlärning. Med en utomordentlig väl utförd strategi har bolaget på kort tid fått ett stort genomslag både i Sverige och internationellt. Certifiering och prospektiva studier visar på en genuin bärkraft i affärsmodellen.  Årets utmanare 2017 levererar en riktigt livsviktig lösning i en ännu inte digitaliserad bransch.

Tidigare vinnare i Årets affärsmodellutmanare