/Business Model Summit

Business Model Summit - 2016

Cordial välkomnar dig till Business Model Summit 2016, “Vägen till det digitala företaget”. För åttonde året i rad arrangeras ett av Sveriges viktigaste evenemang inom strategisk affärsutveckling!

På Business Model Summit lyfter vi fram affärsmodellen som strategisk framgångsfaktor för företag och organisationer genom att bjuda in högaktuella ledare, företag och branscher som visat prov på exceptionell affärsmodellinnovation.

Årets huvudtema är ”Vägen till det digitala företaget” och vi vill i år skapa en stimulerande och interaktiv diskussion om affärsmodellen som strategisk framgångsfaktor – tillsammans med dig!

Under eftermiddagen delar vi även ut Business Model Awards. Nomineringen är nu öppen till Business Model Awards i kategorierna “Årets svenska affärsmodell” och “Årets svenska affärsmodellutmanare”.

→ Earlybird

Vid anmälan innan 14 oktober får du ta del av vår earlybird på 500 kronor och betalar endast 2995 kronor exkl.moms. (ord.pris. 3495 kronor) Ange koden earlybms2016 vid anmälan.

Anmäl dig redan idag!

Praktisk information

→ När?

17 november
Kl. 11.30-17.30

→ Var?

Nalen konferens
Regeringsgatan 74
Stockholm

→ Vem?

Moderatorer är Linus Malmberg &
Björn-Erik Willoch från Cordial

  /Program

11:00 Dörrarna öppnas  
11:30 Gemensam sittande lunch
12:10 Välkomna till Business Model Summit, för 8:e året i rad!  

Inledning med Anna-Maria Rosenberg från Cordial och Erik Wahlin, Chefredaktör på Affärsvärlden.

12:20 Linus Malmberg och Björn-Erik Willoch, CEO och Senior Advisor, Cordial 

Becoming the Digital Enterprise med Linus Malmberg och Björn-Erik Willoch. Digitalisering är en process som genomsyrar hela samhället – och som innebär möjligheter och hot för alla företag. Men vad menar vi egentligen med digitalisering och är den frikopplad från annan affärsutveckling? I den här presentationen ger Linus & Björn-Erik dig sin syn på vad som krävs avseende innovation av affärslogik och affärsmodeller i alla dess dimensioner och beståndsdelar, för att säkra att du står väl rustad att möta framtidens marknader och kunder ur ett digitalt perspektiv.

12:50 Katrin Jonsson, Fil. Dr. vid Institutionen för informatik och Swedish Center for Digital Innovation, Umeå Universitet 

Digital innovation – var och hur skapas nya värden i en ny värld? I den här presentationen ger Katrin exempel på digitaliseringsstrategier i traditionella branscher såsom basindustri och transportindustri och utmanar oss att fundera på om en bra affärsmodell eller en bra teknik är nyckeln till framgång.

13:10 Patrik Regårdh, Head of Strategy, Digital Business Systems, Ericsson

Patrik Regårdh, Head of Strategy, Digital Business Systems på Ericsson, pratar om hur digitaliseringen innebär en helt ny logik för värdeskapande. Digitaliseringen innebär en förändrad och ny logik för värdeskapande i våra organisationer och verksamheter. Vad betyder det i praktiken? Patrik beskriver konkreta implikationer för hur vi sätter strategier, hur innovation och nyskapande äger rum och hur vi säkrar ett effektivt resursutnyttjande samt vilka konsekvenser det får för morgondagens ledarskap. Patrik Regårdh är en av initiativtagarna till Ericssons vision om Networked Society och har genom Networked Society Lab ansvarat för analys och utveckling av Ericssons långsiktiga positionering. Han är en frekvent talare och föreläsare inom IKT och dess påverkan på samhälle, affärsliv och vardagslivet.

Patrik_Regårdh

13:30 Bensträckare
13:50 Matt Wenger, CEO/Chief Experience Officer, ThinkTank

Matt Wenger, CEO/Chief Experience Officer, ThinkTank, pratar om några av de mest angelägna utmaningar som ledande chefer står inför i den digitala eran. Matts underhållande presentation kommer att visa hur tekniken kan användas för att låsa upp den dolda potentialen och omvandla den kollektiva intelligensen i team. (This presentation will be held in english)

Matt

14:10 Marie Rupp, Director/Senior Analyst, European Technology på Allianz Global Investors GmbH

Marie Rupp, Director and Senior Analyst, European Technology at Allianz Global Investors GmbH, en del av Allianzkoncernen, och en av världens största och mest framgångsrika företag inom kapitalförvaltning kommer att tala om “från Financial Services till Fintech” – ny teknik och innovativa affärsmodeller försöker störa en mycket gammal, etablerade industri. Lyckas de? Hur väl svarar de etablerade? (this presentation will be held in english)

14:30 Eftermiddagskaffe 
15:00 Business Model Awards 2016 

Varje år delar Cordial tillsammans med rekryterings- och nätverksorganisationen Nova och tidningen Affärsvärlden ut priset Business Model Awards i två kategorier – Årets svenska affärsmodellutmanare och Årets svenska affärsmodell. Juryn består av ett 20-tal utvalda toppstudenter från några av Sveriges högst rankade universitet och högskolor – samtliga medlemmar i Sveriges topptalangnätverk Nova 100. Läs mer

bma_logotyp_2016_liten

15:30 Lyssna till vinnarna av Business Model Awards 2016

Vinnarna av Business Model Awards inspirerar och berättar om sina affärsmodeller och vad som gör dessa unika och framgångsrika!

15:50 Panelsamtal

 Tema – Att gå från vad till HUR i utvecklingen av det digitala företaget!

16:50 Avslutning av Business Model Summit

Linus Malmberg och Björn-Erik Willoch sammanfattar och avslutar Business Model Summit 2016.

17:00 After Summit 

After Summit med bubbel och DJ och firar att dagens och morgodagens affärsmodeller aldrig slutar att inspirerera och skrämma oss, utan är i ständig förändring och utveckling!

/Partners

 

ThinkTank_logo

 

Affärsvärlden

 

 

connect_logo_CMYK

projectplace_by_planview_logo_main_black_rgb

The Business
Transformation
Company.

Subscribe to our newsletter